Annons
Nyheter

Portugal vill inte ha favoritskap

Skrällgänget mot laget som inte vunnit en match under ordinarie tid. Då får Wales dela favoritskapet i EM-semifinalen mot Portugal. - Om det inte varit ett bra landslag hade det troligen inte varit i semifinal, säger André Gomes. Fotografernas kameror smattrade i kapp.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Fotografernas kameror smattrade i kapp. Tv-reportrarna rapporterade direkt. Men mer dramatiskt än några indianhopp och ett gäng oinspirerade varianter av kvadraten blev det inte när Portugals fotbollslandslag inledde sin träning i Frankrikes nationella rugbycenter utanför Paris.

I Cristiano Ronaldos, Ricardo Quaresmas, Joâo Moutinhos och Nanis kvadrat (triangel) var det fler garv än lyckade passningar. Om den portugisiske superstjärnan känner sig pressad av kritiken mot landslagets eviga EM-kryssande, eller av de ständiga kraven på mål, så syns det inte.

””
Annons

Valenciamittfältaren ler ibland, svarar lugnt på varje fråga, men sticker egentligen aldrig ut hakan. Att Portugal skulle bära favoritskapet mot Wales går han inte med på.

””

"Jämn match"

””

Gomes har nästan rätt. Frankrike (11 mål) gick dock om Wales (10) i målkolumnen tack vare målkalaset mot Island.

Wales har aldrig tidigare spelat en semifinal i ett stort mästerskap. Portugal gör det för femte gången på sju deltaganden bara i EM-sammanhang. Men det är irrelevant, anser André Gomes.

””
””

"En viktig spelare"

Portugal-Wales kommer oundvikligen att ses som Cristiano Ronaldo-Gareth Bale av både medier och fans. Men inte av de portugisiska spelarna.

””

22-åringen från Grijó söder om Porto vill inte heller utropa någon favorit i den andra semifinalen, mellan Tyskland och Frankrike, eller i en eventuell final.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons