Annons
Nyheter

Pepe: "Vi vill skriva historia"

Portugal har väntat i tolv år. På Stade de France i Paris har de nu möjlighet att reparera det som hände i EM-finalen 2004. - Vi vill skriva historia, säger mittbacken Pepe. Grekland är utbytt mot Frankrike. Arenan heter Stade de France i stället för Estádio de Luz.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Grekland är utbytt mot Frankrike. Arenan heter Stade de France i stället för Estádio de Luz. Och spelorten är Paris, inte Lissabon.

Det finns dock en detalj som fortfarande finns kvar sedan EM 2004.

Annons

Portugals målsättning.

Precis som för tolv år sedan kliver landslagets in till en EM-final för att vinna deras första titel.

Och den här gången ska inte turneringens sista match sluta på samma sätt som mot Grekland (0-1-förlust efter Angelos Charisteas mål i andra halvlek).

””
””

Behövde en ledare

Mittbacken, som är tillbaka efter lårskadan han drog på sig i kvartsfinalen mot Polen, tror att Fernando Santos kunskap är en anledning till varför Portugal ska lyckas den här gången.

Med förbundskaptenens taktiska och försiktiga upplägg har laget fått igång spelet efter gruppspelet, även om taktiken inte har inneburit någon frejdig eller underhållande offensiv som tidigare så har den gett resultat.

””
””

33-åringen tror även att mixen av erfarna spelare och unga, nya bådar gott och att spelarna inte ska känna någon yttre press inför söndagskvällens final i Paris.

””
””

"Kvalitetsspelare"

Frankrike?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons