Annons
Nyheter

Piqué slutar efter tröjkritik

Gerard Piqué ska sluta i det spanska fotbollslandslaget efter VM 2018. Skälet är supportrarnas kritik. - Jag är trött på den, säger mittbacken. Den frispråkige Piqué har dragit på sig supportrarnas missnöje vid flera tillfällen.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Den frispråkige Piqué har dragit på sig supportrarnas missnöje vid flera tillfällen. Han har buats ut en hel landskamp efter att ha skämtat om Real Madrids Cristiano Ronaldo. Men framför allt är han inte omtyckt eftersom han stödjer kampen för ett Katalonien separerat från Spanien.

I VM-kvalmatchen mot Albanien hamnade han i supportrarnas fokus för att han klippt av ärmarna på landslagströjan och i stället körde med en långärmad vit tröja under den vita bortatröjan. Supportrarna ilsknade till då de trodde att han klippt bort den gulröda mudden på kortärmströjan. Men på den långärmade som han klippte i var mudden vit.

””
””
””
Annons

Barcelona-försvararen har spelat 86 landskamper och har vunnit VM 2010 och EM 2012. Han var också med i VM 2014 och EM 2016. Piqué säger att han vill stanna till och med VM eftersom han tycker att det är spännande med den nye förbundskaptenen Julen Lopetegui.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons