Annons
Nyheter

Popovic förlorade synen: "Väldigt tungt"

Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic har förlorat synen på det öga som han opererade under VM i Köpenhamn i våras. - Det känns så klart väldigt tungt, säger han.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Popovic tvingades till en akut ögonoperation sedan han drabbats av näthinneavlossning i inledningen av guldturneringen i Köpenhamn.

Men operationen hjälpte inte. Tidigare i höstas gjordes ett uppföljande ingrepp på St Eriks ögonsjukhus i Stockholm för att ta bort den olja som sprutats in i samband med den första operationen.

””
Annons

Tur i oturen

Ett tufft slag för Popovic som ändå hade tur i oturen. Han hade redan nedsatt syn på det öga som drabbades efter att ha blivit träffad av en puck under sin NHL-karriär.

””
””

Sista säsongen

Den förre storbacken, med åtta NHL-säsonger på meritlistan, varav fem i Montreal, gör sin åttonde och sista säsong som assisterande förbundskapten i Tre Kronor och har hittills varit med och vunnit tre VM-guld.

Popovic, 50 år, planerar dock en fortsättning på tränarkarriären där han innan landslagsjobbet var huvudtränare för Södertälje i SHL under två säsonger.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons