Annons
Nyheter

Portugal har tystat tvivlarna

Bästa sättet att tysta kritiker? Med framgång. Det var precis vad Portugal gjorde när de säkrade en plats i EM-finalen på Stade de France. - Nu har vi nått vårt mål, säger förbundskapten Fernando Santos. För Fernando Santos handlar fotboll bara om att få rätt resultat.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

För Fernando Santos handlar fotboll bara om att få rätt resultat. Hur han än vrider och vänder på saker och ting inför matcherna så slutar tankarna, taktiken och alla andra små, avgörande detaljer i samma fundering: Vad behöver vi göra för att få resultat?

I Frankrike har svaret varit en försiktigare fotboll än vad hans företrädare har prioriterat.

Annons

Då spelet inte alltid har varit lika frejdigt och vackert som tidigare år tog det inte lång tid innan kritiken nådde förbundskapten Santos & Co.

Varje gång slog han tillbaka.

Och han fortsatte att göra det efter Portugal säkrat deras första EM-final sedan 2004 med 2-0 i semifinalen mot Wales på Parc OL i Lyon.

””
””

Alla är lika viktiga

För 61-åringen spelar det dock ingen roll vad andra tycker.

Under mästerskapet har målsättningen hela tiden varit att vara ett av finallagen, och tillsammans med spelarna har han varit beredd att göra vad som helst för att få höra nationalsången på Stade de France.

””
””
””

Portugal kan vinna

Chris Coleman, Wales förbundskapten:

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons