Annons
Nyheter

PSG skakas av rasismskandal

Fotbollsklubben Paris Saint-Germain har inlett en internutredning efter anklagelser om att klubben ska ha valt bort spelare på grund av etniskt ursprung mellan 2013 och 2018. Anklagelserna kommer från den franska webbplatsen Mediapart, som hänvisar till de senaste dokumenten från Football Leaks.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Fotbollsklubben Paris Saint-Germain har inlett en internutredning efter anklagelser om att klubben ska ha valt bort spelare på grund av etniskt ursprung mellan 2013 och 2018.

Anklagelserna kommer från den franska webbplatsen Mediapart, som hänvisar till de senaste dokumenten från Football Leaks.

Annons

Enligt uppgifterna ska PSG:s scoutavdelning ha fyllt i ett utvecklingsformulär för unga spelare där de bland annat angav etnicitet. De unga spelarna skulle beskrivas som franska, nordafrikanska, västindiska eller afrikanska. Den typen av sortering baserat på etniskt ursprung är olaglig i Frankrike.

En källa nära klubben bekräftar uppgifterna för AFP och PSG-scouten Serge Fournier uttalar sig i Mediapart:

””

En spelare som ska ha nobbats av klubben är Yann Gboho, nu i Rennes, som 2014 ska ha avvisats enbart på grund av att han är född i Elfenbenskusten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons