Annons
Nyheter

Rosengårdstränaren: Kräver årets prestation

Nittio minuter av fotboll återstår för Rosengård. Sista möjligheten att rädda säsongen är att vända ett 2-3-underläge borta mot Slavia Prag i Champions League. - Detta kommer att kräva årets prestation, säger tränaren Jonas Eidevall.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Kvällens bortaretur i åttondelsfinalen i Champions League mot Slavia Prag är sista chansen för Rosengård att vända årets säsong till något positivt. Utgångsläget är dock inget vidare. Malmöklubben föll i det första mötet på hemmaplan med 2-3.

””

"Inte inbilla oss något"

Annons

Lördagens dubbla smäll där både SM-guld och Europaspelet nästa säsong försvann med 2-4-förlusten borta mot Göteborg bearbetade Rosengård under söndagen. På måndagen var spelarna lediga - sedan dess har det varit fullt fokus på Slavia Prag.

””

Förmodligen kommer det att krävas en vinst med två bollar. En uddamålsseger kan också räcka, under förutsättning att det blir många mål i matchen. Räkna dock inte med någon chansartad offensiv från det svenska laget direkt vid avspark.

"Mindre att förlora"

””
””

Tredjeplatsen i allsvenskan innebär att Rosengård för första gången sedan 2010 inte spelar i Champions League nästa säsong. Med största sannolikhet ska tilläggas. Sista chansen att nå Europa även nästa höst är att vinna nuvarande upplaga av turneringen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons