Annons
Nyheter

Samuelsson tillbaka i Blågult: "Kul igen"

Jessica Samuelsson är tillbaka i landslagskläderna efter ett känslosamt och tufft år fyllt av rehab och flera bakslag. I de mörkaste stunderna tvivlade ytterbacken på om hon skulle ta sig tillbaka efter fotskadan.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Högerbacken Jessica Samuelsson fick för ganska exakt ett år sedan ta emot priset som "Årets back" på Fotbollgalan på kryckor efter en svår fotskada i VM-kvalmatchen mot Ungern förra hösten.

Förväntade sex månaders rehabilitering blev till slut nästan det dubbla. Efter att ha pressat sig i tre hela matcher i comebacken efter sommaren - något osmart menar Samuelsson när hon nu tänker tillbaka - kom nya bakslag. 26-åringen är just nu ingen 90 minutersspelare men väl tillbaka i Blågult som i veckan laddar i Sheffield inför söndagens tuffa träningslandskamp mot England.

Annons

"Fått upp hoppet igen"

Arsenalbacken njuter av att vara tillbaka och träffa alla i laget. Hon har långt ifrån tagit återkomsten för givet.

””

TT: Hur har du hanterat de tuffa stunderna mentalt?

””

Konkurrensen har hårdnat

Under EM i Nederländerna förra sommaren var Jessica Samuelsson en av de mest givna spelarna på sin position. När hon nu lämnat sin plats vakant under ett år har bland annat Hanna Glas klivit in och utvecklats så pass mycket att hon numera tillhör storlaget Paris Saint-Germain.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson var vid den senaste trupputtagningen tydlig med att konkurrensen ökat för Samuelsson.

””

Samuelsson själv säger att hon inte lägger så mycket vikt vid det, men att det kanske ändå funkar som lite extra tändvätska under vägen mot VM i sommar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons