Annons
Nyheter

Segermaskinen Frölunda ångar vidare

Det har varit Halloween och Frölunda fortsätter att sätta skräck i sina motståndare i Scandinavium. Linköping var det tredje laget i veckan som fick känna på kraften i Roger Rönnbergs fruktade segermaskin. Toppmötet mellan Linköping och Frölunda var hockey helt i publikens smak.(TT)
Publicerad 3 november 2018

Toppmötet mellan Linköping och Frölunda var hockey helt i publikens smak. Högt tempo, många skott, kamp och briljant målvaktsspel.

Linköping kom till Göteborg med ett mål i siktet, att bryta sin negativa trend. Laget hade inför mötet fyra raka förluster och hade inte vunnit under ordinarie tid sedan den 11 oktober. Men det ville sig inte och Linköpings tränare Tommy Jonsson är förgrymmad.

””
Annons

Ändå började det bra. Direkt från start tog gästerna kommandot. Närmast att få till det under första perioden var James Wright som blev helt ren framför en tom kasse när Frölundas målvakt inte fick i väg pucken bakom mål. Men chansen uppstod lika snabbt som den försvann.

””

"Skön känsla"

Frölunda arbetade sig in i matchen. I mitten av andra perioden klev Jacob Moverare fram och sköt ett distansskott från blå linjen, hans första SHL-mål någonsin.

””

Linköping drog på sig flera utvisningar, varav två med för många spelare på isen. När Joel Lundqvist i powerplay gjorde Frölundas andra mål direkt i tredje såg det ut som om hemmalaget hade kontroll.

Men hockey kan vara grym ibland, fråga Jacob Moverare. 5.23 in i den tredje perioden drog han på sig en utvisning för hög klubba. Det var en bjudning som Linköping inte var sena att utnyttja och reducerade till 1-2 efter tre sekunder - och sen var det match igen.

””

Förlösande mål

Och 12 044 i en utsåld hemmaborg fick jubla när Pathrik Westerholm slog in den förlösande 3-1-pucken bakom Jacob Johansson, som vaktade Linköpingskassen i skadade Jonas Gustavsson ställe.

””

Frölunda har nu tagit tre raka segrar och är, efter Djurgårdens och Malmös förluster, i serieledning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons