Annons
Nyheter

Sex års fängelse för Pistorius

Den paralympiske friidrottsstjärnan Oscar Pistorius döms till sex års fängelse för mordet på sin flickvän Reeva Steenkamp för tre år sedan. Pistorius fördes direkt till häktet efter domstolsförhandlingen.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Den 29-årige sprintern Oscar Pistorius har tidigare dömts till fem års fängelse för dråp, men i december ändrades brottsrubriceringen till mord i en högre instans. Nu har påföljden slagits fast: sex års fängelse.

Åklagaren hade yrkat på 15 års fängelse, men domaren Thokozile Masipa ansåg inte att ett långt fängelsestraff skulle tjäna rättvisan i det här fallet.

””
Annons

Direkt efter det att domen föll fördes Pistorius till häktet. Innan han lämnade domstolen kramade han om sin familj.

Det var i februari 2013, på alla hjärtans dag, som Reeva Steenkamp sköts ihjäl i sitt hem i staden Pretoria. Oscar Pistorius, som var hennes pojkvän, greps misstänkt för mordet. Under rättegången har Pistorius hävdat att han trodde att Steenkamp var en inbrottstjuv, något som enligt domaren spelade in i bedömningen av hans påföljd.

Själva domen ligger nu fast, men längden på straffet är fortfarande möjligt att överklaga. Pistorius kommer inte att överklaga domen, enligt hans försvarare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons