Annons
Nyheter

Sissoko: Frankrike redo för revansch

För två år sedan slog Tyskland ut Frankrike på sin väg mot VM-guldet. Moussa Sissoko resonerar som en av antikens största filosofer när han säger att det franska laget är redo för revansch i EM-semifinalen.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

På en vägg i ett av husen i Frankrikes nationella fotbollscenter i Clairefontaine har någon skrivit ned ett citat från den grekiske filosofen Sokrates:

"Att falla är inget misslyckande. Misslyckandet är att bli kvar där vi föll."

Annons

I pressalen intill sitter Newcastles mittfältare Moussa Sissoko och säger att Frankrike inte legat kvar där de föll 2014.

””

Största utmaningen

För två år sedan satt han på den franska bänken och såg Mats Hummels nicka in matchens enda mål förbi Hugo Lloris i VM-kvartsfinalen på Maracanã.

””

Här, bland en samling perfekt klippta gräsplaner i slutet av en slingrig skogsväg en timme söder om Paris, laddar Frankrike inför semifinalen i Marseille. Efter segrar mot Irland i åttondelen och Island i kvarten ställs EM-värdarna nu inför sin överlägset största utmaning så här långt turneringen.

””

Ingen favorit

Att det skulle ha utvecklats någon särskild rivalitet mellan lagen, som bland annat mötts i ett par klassiska VM-semifinaler, vill den 26-årige mittfältaren inte kännas vid.

””
””

Frankrike har spelat 17 raka mästerskapsmatcher på hemmaplan utan att förlora. Den senaste mästerskapsförlusten på fransk mark kom 1960. Det gör dock inte fransmännen till favoriter mot Tyskland, tycker Moussa Sissoko.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons