Annons
Nyheter

Sista chansen att ta OS-biljett

För många friidrottare handlar EM också väldigt mycket om OS. I Amsterdam ges sista chansen att säkra en biljett till Rio. - OS ligger alltid där i bakhuvudet, säger spjutkastaren Kim Amb. I nuläget är åtta svenska friidrottare klara för OS i Rio de Janeiro.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

I nuläget är åtta svenska friidrottare klara för OS i Rio de Janeiro. Kim Amb är en som vill se till att truppen blir större innan den spikas nästa vecka. Kvalgränsen är 83 meter - både internationellt och i Sverige - men Amb har kastat 82,67 som bäst.

Inför EM handlar mycket om att mentalt inte tänka för mycket på OS.

””
””
Annons

"Tillräckligt bra för OS"

En som redan har klarat kvalgränsen är längdhopparen Erica Jarder. Men hennes 6,70 i VM i Peking förra året har ändå inte räckt för en OS-biljett. Inte än, i alla fall.

””

Hon hoppade 6,60 i helgen och kan behöva ett nytt formbesked i EM för att övertyga SOK.

””

Skoog inte uttagen

En som också har klarat OS-kvalgränsen utan att få klartecken är höjdhopparen Sofie Skoog. Men vårens femma i inomhus-VM behöver knappast oroa sig för att missa OS.

Redan tidigt gjordes det klart att höjdhoppsdamerna skulle tas ut så sent som möjligt, eftersom det fanns en möjlighet att fyra skulle klara kvalgränsen och det bara finns tre OS-platser.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons