Annons
Nyheter

Skadad Bolt missar OS-uttagningar

Usain Bolt kommer inte att kunna vara med i resten av Jamaicas uttagningar till OS efter att ha skadat sig under fredagens semifinal på 100 meter. Det är en lårskada som stoppar superstjärnan, men det ska inte vara någon fara för hans medverkan i Rio de Janeiro i augusti.(TT)
Publicerad 2 juli 2016

Usain Bolt kommer inte att kunna vara med i resten av Jamaicas uttagningar till OS efter att ha skadat sig under fredagens semifinal på 100 meter. Det är en lårskada som stoppar superstjärnan, men det ska inte vara någon fara för hans medverkan i Rio de Janeiro i augusti.

"Efter att ha fått känning i låret efter försöken och även under semifinalen i kväll blev jag undersökt av tävlingsläkaren som slog fast att jag drabbats av en bristning", skriver Bolt på sin officiella Facebooksida.

Annons

Även om han missar helgens tävlingar kan Bolt bli uttagen till OS ändå eftersom det jamaicanska förbundet inte tillämpar strikta kvaltävlingar. Gör han tillräckligt bra resultat i andra tävlingar kan han ända komma ifråga.

Bolt har bett om dispens från 100-metersfinalen i OS-uttagningarna och ska påbörja behandlingen av skadan direkt. Bolt hoppas kunna tävla igen i galan i London den 22 juli för att kvala in till OS.

Usain Bolt vann tre OS-guld i såväl Peking 2008 som London 2012.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons