Annons
Nyheter

Skytteligavinnaren: "Får se om jag stannar"

Paulinho, 32, blev utvisad och den äldste skytteligavinnaren i allsvenskan. Nu öppnar Häckens brasse upp för att lämna klubben - trots ett år kvar på kontraktet. - När man vinner skytteligan så kommer det fina erbjudanden, säger han.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Häcken tog emot IFK Norrköping på Bravida Arena i en match som handlade mycket om i fall Norrköping skulle kunna, med rätt förutsättningar, vinna SM-guld. Norrköping vann matchen med 1-0, men guldet gick till AIK.

Hisingsklubbens brasilianske anfallare Paulinho kunde glädjas åt att han tog hem skytteligavinsten i allsvenskan. Totalt har han gjort 20 mål och sex målgivande passningar på 26 matcher efter en urstark andra halva på säsongen. Gif Sundsvalls Linus Hallenius kom närmast efter med 18 mål.

””
Annons

Såg rött på övertid

Däremot kunde säsongen ha avslutats på ett bättre sätt. Paulinho blev mållös i sista matchen och dessutom utvisad på övertid, hans första röda kort. Domaren gav honom matchens andra gula kort för filmning i en närkamp med Norrköpings Simon Skrabb.

””

Han får medhåll av Häckens tränare Andreas Alm:

””

"Svår situation"

Paulinho återvände till Häcken, klubben han spelade i mellan 2007 och 2010, för tre år sedan efter ett år i Örebro och ett gäng utlandssäsonger.

Skytteligavinsten gör Paulinho till den äldste vinnaren av statistikligan hittills i allsvenskan. Nu ska han åka och vila upp sig i Brasilien. Där hoppas han på flera samtal.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons