Annons
Nyheter

Snart avgörs det - tre gulddraman vi minns

Efter AIK:s missade chanser att avgöra allsvenskan i ett tidigare skede har det nu kokats ner till de allra sista 90 minuterna. Stockholmsklubben har fortfarande SM-guldet i egna händer på söndag - men Norrköping har inte gett upp hoppet.(TT)
Publicerad 9 november 2018

2009: AIK snuvar Göteborg på guldet

AIK och IFK Göteborg möts i en direkt avgörande sista match på Gamla Ullevi. Blåvitt, med fördelen att ha hemmaplan, står inför matchen på 57 poäng - AIK, som kan spela på resultatet, på 58.

Annons

Det blir en rysare där IFK Göteborg tar ledningen i den 32:a minuten genom Thomas Olsson och för en stund är SM-guldet i hemmalagets händer. Men AIK reser sig. Antonio Flávio står för kvitteringen innan trotjänaren Daniel Tjernström kommer in från bänken och sätter 2-1 till AIK i den 85:e minuten.

2007: IFK Göteborg klarar pressen

IFK Göteborg har guldläge inför den avslutande omgången - men även Djurgården har chansen. Men till skillnad från Djurgården håller Blåvitt nerverna i styr och gör det man ska hemma mot Trelleborg. Pontus Wernbloom nickar in 2-0 i den 35:e minuten vilket gör saken mer eller mindre klar redan där och då.

Samtidigt behöver nämligen Djurgården, på samma poäng men fyra mål efter IFK inför slutomgången, få till en storseger mot ett redan avhängt Brommapojkarna. Men Stockholmslaget får inte ens med sig en seger utan faller tungt med 0-1.

2004: Malmö kniper guldet från Janne Anderssons Halmstad

Inför sista omgången leder Halmstad allsvenskan, på samma poäng som Malmö FF men med bättre målskillnad. Några lyckosamma minuter för Malmö gör att laget förstör guldfesten för Janne Andersson som då tränar Halmstad.

I Malmö skjuter Jon Inge Höiland in en straffretur som innebär 1-0 till MFF mot Elfsborg. Nästan exakt samtidigt kvitterar IFK Göteborg borta mot Halmstad - ett resultat som liksom det i Malmö står sig vilket gör att guldet går till MFF.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons