Annons
Nyheter

Sportchefen lämnar Bayern

På måndagen håller Carlo Ancelotti - som efterträder den till Manchester City flyktade Pep Guardiola - sin första träning som ny tränare för Bayern München. På söndagen stod det klart att Matthias Sammer lämnar sitt uppdrag som sportchef i den tyska fotbollsklubben.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

På måndagen håller Carlo Ancelotti - som efterträder den till Manchester City flyktade Pep Guardiola - sin första träning som ny tränare för Bayern München. På söndagen stod det klart att Matthias Sammer lämnar sitt uppdrag som sportchef i den tyska fotbollsklubben.

Den forne storspelaren och landslagsmannen - som bland annat vann EM-guld och fick mottaga Ballon d'or 1996 - drabbades av problem med blodcirkulationen i hjärnan i april. Sammer har tillfrisknat, men säger sig inte ha den kraft som krävs för att fortsätta med den tjänst han har haft sedan 2002.

Annons

"Att vara Bayern Münchens sportchef innebär att vara tillgänglig sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet, med all tillgänglig energi för klubben, laget och också publikt. Jag är inte beredd att ta mig an dessa uppgifter för tillfället, säger Sammer, som hade två år kvar på sitt kontrakt, i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons