Annons
Nyheter

Stjärnlöst Tre Kronor föll på nytt

Ett Tre Kronor med elva debutanter slutade trea efter en seger och två förluster i Karjalaturneringen. Trots det utesluter inte assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv ett liknande upplägg till nästa turnering. - Det får vi se, det är inte omöjligt, sade han.(TT)
Publicerad 11 november 2018

I den avslutande matchen mot Finland vilades tre av lagets bästa spelare, OS-backarna Mikael Wikstrand, Färjestad och Simon Bertilsson, Brynäs, samt förstecentern Jacob Josefson, Djurgården.

De hade behövts i Finnkampen. Laget vägde alldeles för lätt och Finland kunde enkelt vinna med 3-0.

Annons

Enligt landslagsläkaren Jonas Kalman var ingen av de tre skadade, förutom de "vanliga" småskavankerna.

””

För många nya?

Det som började så bra i Prag i torsdags med en 3-2-seger över Tjeckien slutade med två raka förluster. Först mot ett stjärnspäckat Ryssland, sedan mot en betydligt hetare hemmanation som hade ungefär samma slagstyrka som Sverige och innehöll åtta debutanter.

Frågan är om det inte blev för många debutanter i truppen för de två senaste årens världsmästarlag?

””

Han utesluter inte att det blir många oprövade spelare även i nästa landslagsturnering, Channel One Cup i Moskva 13-16 december.

””

Mål i varje period

Finland gjorde ett mål i varje period och vann rätt enkelt. Tre Kronor hade problem både i egen zon och offensivt. Svenskarna sköt bara nio skott på mål i de två första perioderna och i den tredje brände laget ett två minuter långt fem mot tre-läge. Totalt gjorde Tre Kronor bara ett mål på 13 powerplay i turneringen.

Garpenlöv lyfte fram backdebutanten Lukas Bengtsson, Linköping, lagkaptenen Anton Lander och målvakterna Lars Johansson och Magnus Hellberg som de främsta i Tre Kronor.

””

Ryssland vann Karjalaturneringen före Finland och Tjeckien slutade sist.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons