Annons
Nyheter

EM-silver - men Tornéus inte OS-klar

Jakten på en OS-plats håller på att utveckla sig till en mardröm för Michel Tornéus. Trots EM-silvret är längdhopparen inte klar för Rio. - Det är konstigt att ha tagit min bästa medalj utomhus och vara besviken, säger Tornéus.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Marginalerna fortsätter att vara emot längdhopparen Michel Tornéus.

För fyra år sedan var han en centimeter från att ta brons i OS i London.

Annons

I år handlar kampen i stället om att över huvud taget kvalificera sig för OS i Rio de Janeiro. I onsdagens EM-kval i Amsterdam hoppade Tornéus 8,19 - fyra centimeter över kvalgränsen, men i otillåtet stark medvind.

I torsdagens final var det dags igen. Redan i första hoppet flög den 30-årige stockholmaren 8,21 meter, bara för att kort därefter upptäcka att medvinden var 2,1 meter per sekund. En ynka tiondel mer än vad som är godkänd vind. Därmed gällde inte heller det hoppet som OS-kval.

"Frustrerande"

Tankarna direkt efter hoppet var inte av det vackrare slaget.

””
””

Besvikelsen går inte att ta miste på. Det är OS i Rio som har varit det stora målet ända sedan den försmädliga medaljmissen i London. Då är en silverpeng i EM en klen tröst.

TT: Vad säger du om de små marginalerna som jävlas med dig?

””

Tävlar på söndag

Problemet är bara att tiden för att ta sig till Rio börjar bli knapp. Tornéus får en sista chans i helgen, sannolikt i en tävling på varmare breddgrader nu på söndag.

””

Att formen finns där är det ingen tvekan om efter insatsen i Amsterdam. Men frågan är om Tornéus klarar att ladda om så snabbt efter att ha gjort nio tävlingshopp i EM.

””

EM-guldet gick till britten Greg Rutherford, som tog sig förbi Tornéus genom att hoppa 8,25 i femte omgången.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons