Annons
Nyheter

Manchester hett resmål i höst

Manchester är alternativet nummer ett för många fotbollsälskare i höst. Efter nyheten om Zlatan Ibrahimovics övergång till Premier League ökade bokningarna rejält, uppger resebolagen.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Ving konstaterar att 40 procent av alla deras nuvarande Manchesterresenärer bokade in en resa på torsdagskvällen, bara timmar efter Zlatans besked om övergången till Manchester United.

””

Även på Steve Perryman har man märkt av en kraftig ökning av intresset för Manchester Uniteds matcher.

””
””
Annons

Inget klassiskt resmål

Turistorganisationen VisitBritain spår också en kraftig ökning av fotbollsturismen till Manchester. Staden är bland svenskar inte känd som något större besöksmål. Av de mer välkända sevärdheterna finns en textilfabrik från 1700-talet och konstmuseet Manchester City Art Galleries. Men här ligger också National Football Museum med världens största samling av fotbollsföremål, 140 000 objekt.

Ny tv-kanal

På Viasat, ägare till tv-rättigheterna för Premier League, jublade man över beskedet om att Zlatan spelar i ligan från och med i höst.

””

Matcherna kommer huvudsakligen att visas i nya kanalen Viasat sport premium och i Viaplay. Företaget har det senaste halvåret fått en del kritik efter att kraftigt ha höjt priserna på sina abonnemang. Enligt Nunstedt väntar ingen ytterligare prisökning efter Zlatan-beskedet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons