Annons
Nyheter

Tuff start för Hansen

Han har vunnit tävlingen de senaste fyra åren. Men när den första dagen av VM-finalen i matchracing avgjordes på Marstrand hade Björn Hansen det tufft. Som väntat. Anledningen stavas M32-katamaranerna, nya i VM-serien för i år.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Anledningen stavas M32-katamaranerna, nya i VM-serien för i år. Hansens Nautiska Racing hör till de lag som har minst erfarenhet av de moderna katamaranerna i kolfiber; den enda M32-tävlingen före Marstrand för Hansen var VM-deltävlingen i Köpenhamn i april då det blev kvartsfinal.

"Man kan likna det vid hockeyspelaren Joel Lundqvist som är van vid att vinna i Scandinavium. Men om han hade ställt upp i konståknings-VM i samma arena hade det inte gått lika bra", summerade Hansen förutsättningarna på förhand.

Annons

Det visade sig också under måndagens inledande seglingar, i strålande sol och med vind på över åtta sekundmeter: Björn Hansen blev sist i tre av sina fyra race.

"Det var hård vind, vi fick kämpa och lärde oss mycket i dag. Om vi kan fortsätta ha en snabb utvecklingskurva kan vi komma tillbaks i morgon", säger han i ett pressmeddelande.

Taylor Canfield, Amerikanska Jungfruöarna, var totaletta inför Marstrand och har skaffat sig en ledning i sin grupp.

På tisdagen avslutas grundomgången med ytterligare fyra seglingar per grupp (totalt 20 lag i grupper om fem). Från och med onsdag väntar åttondelsfinaler, och på lördag avgörs finalen.

I potten för totalsegraren: en miljon dollar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons