Nyheter

Udominate darrade - i en period

Udominate vann 27 av 27 matcher i grundserien i basketligan. I den första kvartfinalen mot Visby, i bäst av tre, hade storfavoriten det jobbigt - i en period. I den andra vände Udominate 18-20 till 46-35 och till slut blev segern bekväm, 92-66.(TT)
Publicerad 22 mars 2017

Udominate vann 27 av 27 matcher i grundserien i basketligan. I den första kvartfinalen mot Visby, i bäst av tre, hade storfavoriten det jobbigt - i en period.

I den andra vände Udominate 18-20 till 46-35 och till slut blev segern bekväm, 92-66. Hollie Mershon gjorde 16 poäng och tog 9 returer för seriesuveränen.

Luleå, 89-48 mot Norrköping, och Alvik, 71-44 mot Eos, inledde också slutspelet med enkla segrar.

Det var jämnare i Kinnahallen mellan Mark och Telge. Gästande Telge gjorde tio raka poäng och tog ledningen med 75-74 med 20 sekunder kvar. Nio sekunder senare satte Elin Ljunggren ett av två straffkast och tog matchen till förlängning.

I förlängningen var Mark starkast och vann med 89-83.

Inför matchen utsågs Marks guard Tiasha Gray till årets mest värdefulla spelare i ligan. I den första kvartsfinalen gjorde amerikanskan 33 poäng, varav 7 i förlängningen.