Annons
Nyheter

Uefa: Griezmann bäst i EM

Frankrikes anfallsstjärna Antoine Griezmann har utsetts till EM:s bästa spelare av Uefa, det europeiska fotbollsförbundet. Atlético Madrid-spelaren må ha förlorat finalen, men gjorde sex mål i mästerskapet - fem av dem i utslagsspelet, nytt rekord i EM - och vann därmed skytteligan i mästerskapet.(TT)
Publicerad 11 juli 2016

Frankrikes anfallsstjärna Antoine Griezmann har utsetts till EM:s bästa spelare av Uefa, det europeiska fotbollsförbundet.

Atlético Madrid-spelaren må ha förlorat finalen, men gjorde sex mål i mästerskapet - fem av dem i utslagsspelet, nytt rekord i EM - och vann därmed skytteligan i mästerskapet.

Annons

"Antoine Griezmann var ett hot i alla matcher han spelade. Han jobbar hårt för sitt lag och besitter teknik, blick för spelet och är en bra avslutare. Vi var helt överens om att han var mästerskapets bästa spelare", säger Uefas Ioan Lupescu, ledare av det specialistråd som valde fransmannen.

Rådet består av flera ikoner och legendarer, bland annat förre Manchester United-tränaren Alex Ferguson och hans efterträdare David Moyes, franske EM-vinnaren Alain Giresse och Bundesliga-ikonen Thomas Schaaf.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons