Annons
Nyheter

Brittisk minister vill sänka skatter

Storbritannien bör inom kort sänka både bolags- och inkomstskatter för att undvika en ekonomisk nedgång i spåren av brexit-omröstningen. Det anser landets näringsminister Sajid Javid. Näringsministern framför åsikterna i en intervju med affärstidningen Financial Times (FT).(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Näringsministern framför åsikterna i en intervju med affärstidningen Financial Times (FT). I intervjun säger han även att regeringens fokus nu skiftar från budgetåtstramningar till tillväxt och att nya stimulanser kan komma att öka Storbritanniens underskott från tre till fem procent av BNP.

””

Tidigare har finansminister George Osborne sagt att regeringen planerar att sänka bolagsskatten till under 15 procent. Men Sajid Javid vill gå ännu längre och genomföra en rad ofinansierade skattesänkningar.

Annons

Vill skapa jättefond

Javid vill även att Storbritannien drar nytta av de låga räntorna genom att låna tiotals miljarder pund som ska läggas i en särskild tillväxtfond, kallad "Growing Britain".

Han avfärdar tanken att landet, trots resultatet i folkomröstningen, kan komma att stanna kvar i EU:

””

Den kvintett av personer som känt sig kallade att efterträda David Cameron som partiledare för konservativa Tories och Storbritanniens premiärminister reducerades i går till en trio. Parlamentsledamoten Liam Fox röstades bort av kollegorna i parlamentet och arbets- och pensionsminister Stephen Crabb hoppade självmant av på grund av det svaga stödet.

Mer stöd för May

Sajid Javid har tidigare stöttat Crabbs kandidatur men har nu sällat sig till dem som vill se inrikesminister Theresa May som ny premiärminister. Även Stephen Crabb har efter omröstningen uttalat sitt stöd för May, liksom den bortröstade Liam Fox, rapporterar BBC.

Theresa May är alltjämt klar favorit till att ta över efter Cameron, att döma av spelbolagens odds. Men en stor andel av spelarna väljer att lägga sitt tips på någon av de kvarvarande konkurrenterna, Andrea Leadsom och Michael Gove.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons