Annons
Nyheter

Obamas hyllning: Jag tror på Clinton

USA:s president Barack Obama hyllar demokraternas troliga presidentkandidat Hillary Clinton. - Det har aldrig någonsin funnits en man eller kvinna som varit så kvalificerad för detta ämbete, sade han när de båda höll ett kampanjmöte i North Carolina.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

För första gången under valkampanjen framträdde Obama tillsammans med sin förra utrikesminister, och inför 7 000 åhörare i Charlotte - den största publiksiffran hittills för Clintonkampanjen - hade han idel lovord.

””

Det skedde bara timmar efter att federala polisen FBI släppte nyheten att den inte rekommenderar något åtal för den hårt kritiserade hanteringen av den privata e-postservern hon hade under sin tid som USA:s toppdiplomat. FBI drog dock också slutsatsen att Clinton handskats "extremt vårdslöst" med hemliga uppgifter. Men vare sig Obama eller den förmodade presidentkandidaten berörde affären i sina tal.

Annons

"Gör oss stolta"

Obama sade att den förra utrikesministern är och kommer att vara en "statskvinna som gör oss stolta runtom i världen".

””

En färsk opinionsmätning som Ipsos gjort på uppdrag av Reuters ger Clinton ett försprång på hela 13 procentenheter mot hennes troliga motståndare, den republikanske affärsmannen Donald Trump. I det genomsnitt av de senaste opinionsmätningarna som redovisas av sajten Real Clear Politics är dock försprånget mindre, 4,6 procentenheter.

Varnade för Trump

Obama riktade sig till arbetande amerikanska familjer, och han varnade för Trump.

””

Clinton betonade hur hon och Obama utvecklats från motståndare till allierade. Hon berättade även hur hennes aktning för presidenten bara ökat.

71-åriga Chabora, som tidigare stöttat republikanen Jeb Bush, fanns i publiken och bar en t-shirt med texten: "Republikanska kvinnor för Hillary".

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons