Annons
Nyheter

Vill neka Clinton hemligt material

Representanthusets talman Paul Ryan och andra ledande republikaner har begärt att Hillary Clinton inte ska få tillgång till konfidentiellt material under presidentvalskampanjen eftersom hon handskats vårdslöst med hemliga uppgifter.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Ryan har skickat ett brev till USA:s underrättelsechef James Clapper där han skriver att det vore en lämplig påföljd för hennes felaktiga hantering av sekretessbelagd information under tiden som utrikesminister.

Ytterligare tio republikaner har vänt sig till utrikesminister John Kerry och bett att utrikesdepartementet omedelbart drar in hennes säkerhetsklassning. Kraven på sanktioner kommer efter att hon fått kritik av FBI-chefen James Comey för att ha handskats vårdslöst med hemliga uppgifter när hon använt en privat server för att skicka e-post i regeringsärenden.

Annons

USA:s justitieminister Loretta Lynch uppger att hon för sin del accepterar FBI:s rekommendation att inte väcka åtal mot Hillary Clinton. Det väntade beslutet kom efter ett möte med FBI-chefen James Comey samt åklagare och utredare.

Republikanernas ledande kandidat till presidentposten Donald Trump har uttryckt sin ilska över beslutet och anser att systemet är riggat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons