Annons
Nyheter

Donald Trump utser sin parhäst

Vem tar jobbet som Donald Trumps parhäst? Republikanernas blivande presidentkandidat väntas snart tillkännage vem som blir hans vicepresidentkandidat. Flera heta namn är i omlopp men inget är säkert förrän "The Donald" sätter ned foten.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Donald Trump väntas ge besked inom de närmaste dagarna, innan Republikanernas konvent börjar den 18 juli.

””

Politisk möjlighet

Annons

Ett hett tips är Indianas guvernör Mike Pence, enligt bland andra Michael Caputo som har arbetat som Trumps rådgivare. Pence är företagare och har suttit med i kongressen.

””

Trump själv säger att han är ute efter en politiskt erfaren vicepresident.

””

Vinnande lag?

Tidigare talmannen Newt Gingrich är en annan favorittippad. Men Frida Stranne är osäker på om radarparet Trump/Gingrich utgör ett vinnande lag.

””

Iowas senator Joni Ernst skulle passa bättre. Men hon har nyligen tillkännagivit att hon hellre gör nytta i senaten, vilket tolkats som att hon inte tänker ställa upp. Även andra, som New Jerseys guvernör Chris Christie, har signalerat att de inte är intresserade. Samtidigt är ett nej bara ett halvt nej i politikens värld. Posten i sig innebär inte särskilt mycket makt. Genom historien har många uttalanden om ämbetets ringa betydelse gjorts. John Nance Garner, vicepresident under F.D. Roosevelt, står för ett av de mest minnesvärda.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons