Annons
Nyheter

Drabbade av Paristerror har fått 880 miljoner

Offer och anhöriga till offer i terrordåden i Parisområdet för tre år sedan har kompenserats med sammanlagt motsvarande nästan 880 miljoner svenska kronor. Totalt 130 personer dödades och över 350 skadades i attacker på flera platser i den franska huvudstaden, den 13 november 2015.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Offer och anhöriga till offer i terrordåden i Parisområdet för tre år sedan har kompenserats med sammanlagt motsvarande nästan 880 miljoner svenska kronor.

Totalt 130 personer dödades och över 350 skadades i attacker på flera platser i den franska huvudstaden, den 13 november 2015. De flesta av dödsoffren sköts ihjäl på konsertklubben Bataclan.

Annons

2 625 personer har begärt kompensation och fått pengar från den stiftelse som sköter utbetalningarna. Ett antal personer har dock gjort falska anspråk. En 33-årig kvinna dömdes förra månaden till ett halvår långt fängelsestraff för att ha ljugit om att hon blivit skjuten den 13 november.

Stiftelsen räknar med att betala ut ytterligare över två miljarder kronor till personer som drabbades av terrorattacken i Nice sommaren 2016, där 86 människor dödades av en gärningsman som körde en lastbil genom en nationaldagsfirande folkmassa.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons