Annons
Nyheter

Fängelse för Paristerrorists bror

Sju unga män har av fransk domstol dömts till fängelse i mellan sex och nio år för terrorrelaterade brott. En av dem är bror till Foued Mohamed-Aggad som sprängde sig själv i terrorattacken mot konsertlokalen Bataclan i Paris i november förra året.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Sju unga män har av fransk domstol dömts till fängelse i mellan sex och nio år för terrorrelaterade brott. En av dem är bror till Foued Mohamed-Aggad som sprängde sig själv i terrorattacken mot konsertlokalen Bataclan i Paris i november förra året. Han dömdes till nio års fängelse för att ha fått militär träning av IS och för att ha varit delaktig i ett islamistiskt rekryteringsnätverk.

Samtliga män, i åldrarna 24 till 27 år, var i Syrien samtidigt och ingår i den så kallade Strasbourggruppen. Under den tio dagar långa rättegången försökte de anklagade ta avstånd från terrordåden i Paris. De uppgav också att de åkt till Syrien för att delta i striderna mot regimen men inte specifikt för IS.

Annons

Samtidigt har Belgien överlämnat två män som tros ha hjälpt en av attentatsmännen i terrorattacken i Paris att fly till Bryssel. De ska ha kört Salah Abdeslam som misstänks vara den enda överlevande förövaren efter terrordåden som krävde 130 människors liv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons