Annons
Nyheter

Farc-ledare död - motsatte sig fredsavtalet

En ledare inom den numera upplösta Farc-gerillan har dödats i en sammandrabbning med colombianska säkerhetsstyrkor. Han var en av de rebeller som vägrade acceptera fredsavtalet med regeringen. Ledaren misstänktes för knarksmuggling och utpressning, enligt ett uttalande från landets militär.(TT)
Publicerad 6 november 2018

En ledare inom den numera upplösta Farc-gerillan har dödats i en sammandrabbning med colombianska säkerhetsstyrkor. Han var en av de rebeller som vägrade acceptera fredsavtalet med regeringen. Ledaren misstänktes för knarksmuggling och utpressning, enligt ett uttalande från landets militär.

Det slutgiltiga fredsavtalet mellan Farc och den regeringen skrevs under i november 2016 efter flera år av förhandlingar. Det ledde till att den colombianska presidenten Juan Manuel Santos fick Nobels fredspris för att ha avslutat den långdragna konflikten.

Annons

Farc-gerillan har omvandlats till ett politiskt parti men omkring 1 200 avhoppare motsätter sig fredsavtalet och många av dem har tagit upp vapen igen. Colombia är världens största producent av kokain vilket är en bidragande faktor till oroligheterna i landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons