Annons
Nyheter

FBI: Inget åtal mot Clinton

FBI rekommenderar att inget åtal väcks mot Hillary Clinton för att hon som utrikesminister använt en privat server för att skicka e-post i regeringsärenden. Donald Trumps kommentar till utredningen är att "systemet är riggat". FBI:s utredning visar att 110 av 30 000 mejl innehöll hemligstämplade uppgifter.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

FBI:s utredning visar att 110 av 30 000 mejl innehöll hemligstämplade uppgifter. Man har även funnit att Clinton handskats "extremt vårdslöst" med hemliga uppgifter, men att det inte skulle ha skett medvetet. Utredningen lämnas nu över till justitiedepartementet.

””

Beskedet kommer som en stor lättnad för Hillary Clinton, som väntas bli Demokraternas presidentkandidat vid partikonventet i sommar.

Annons

Donald Trump, Republikanernas ledande kandidat till presidentposten, har tidigare sagt att utredningen borde diskvalificera Clinton från att kunna bli president. I en kommentar till FBI:s utredning säger han att FBI:s besked är väldigt orättvist och att "systemet är riggat".

Clintons lagring av e-post har varit föremål för flera utredningar. Nyligen fastslogs i en rapport hon inte följt utrikesdepartementets föreskrifter om mejlpolicy.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons