Annons
Nyheter

Fem häktade efter hån mot brandoffer

Brittisk polis har häktat fem män för att ha bränt upp en kopia av Grenfell Tower, höghuset som totalförstördes i en brand i fjol. Männen misstänks ha bränt upp en pappersmodell av Grenfell Tower med utklippta avbildningar av de boende inuti, samtidigt som de skrattade och skämtade.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Brittisk polis har häktat fem män för att ha bränt upp en kopia av Grenfell Tower, höghuset som totalförstördes i en brand i fjol.

Männen misstänks ha bränt upp en pappersmodell av Grenfell Tower med utklippta avbildningar av de boende inuti, samtidigt som de skrattade och skämtade. Det hela ska ha skett under firandet vid en brasa under den så kallade Guy Fawkes-dagen och ett filmklipp som delats på sociala medier visar delar av händelsen.

Annons

Höghuset Grenfell Tower i västra London brann ner i juni 2017 och i katastrofen dog 71 personer, de flesta med invandrarbakgrund. Männens tilltag har väckt avsky och fördömanden i hela landet.

"Att visa sådan respektlöshet mot dem som förlorade livet vid Grenfell Tower och deras familjer är helt oacceptabelt", skriver premiärminister Theresa May på Twitter.

I Storbritannien firas Guy Fawkes-dagen den 5 november med att elda brasor, ofta med dockor föreställandes kända personer som häcklas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons