Annons
Nyheter

Fox-journalist på scen tillsammans med Trump

Det bubblar av frustration i delar av USA:s medievärld sedan en av den konservativa tv-kanalen Fox mest framträdande journalister, Sean Hannity, stigit upp på scen och ställt sig bredvid president Donald Trump under ett av dennes sista valmöten inför mellanårsvalet.(TT)
Publicerad 6 november 2018
””

Sean Hannity är inte vem som helst i USA:s medievärld. Hans program - Hannity - har enormt höga tittarsiffror och Fox-programledaren har flera gånger genom åren fått kritik för Trumpvänlighet och partiskhet i sina program.

"Schizofrent läge"

””
Annons

Till saken hör att Alison Camerota själv tidigare har arbetat på Fox News och hennes nuvarande arbetsplats CNN har av Trump pekats ut som en av de största företrädarna för vad han kallar "fejknyheter".

Inför valmötet, som ägde rum i Missouri i måndags, twittrade Hannity att han absolut inte skulle upp på scen med presidenten, utan endast bevaka mötet för sitt program.

Fox har "hanterat"

Men väl på plats på Trumps scen skämtade Fox-journalisten om "fejknyheter" och bedyrade samtidigt att han inte vetat om att han skulle kallas upp av presidenten.

Senare meddelade Fox via ett uttalande att företaget inte har något överseende med att medarbetare deltar i kampanjaktiviteter.

"Vi har en enastående grupp journalister som ansvarar för vårt arbete . . .  och vi är extremt stolta över deras jobbinsats. Detta har varit en olycklig distraktion och det har hanterats", meddelar mediebolaget utan att ange hur händelsen har "hanterats".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons