Annons
Nyheter

Granatexplosion i Turkiet krävde sju liv

Sju turkiska soldater har dödats i en explosion vid ett ammunitionslager. Ytterligare 25 personer skadades. Enligt president Recep Tayyip Erdogan handlar det om en olycka. Händelsen inträffade på fredagen vid en militärbas i Sungu Tepe i sydöstra Turkiet, nära gränserna mot Irak och Iran.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Sju turkiska soldater har dödats i en explosion vid ett ammunitionslager. Ytterligare 25 personer skadades. Enligt president Recep Tayyip Erdogan handlar det om en olycka.

Händelsen inträffade på fredagen vid en militärbas i Sungu Tepe i sydöstra Turkiet, nära gränserna mot Irak och Iran. Enligt försvarsdepartementet detonerade en artillerigranat av misstag. Orsaken är inte utredd.

Annons

I Turkiets kurddominerade sydvästra delar har en väpnad konflikt mellan regeringen och den terrorstämplade PKK-gerillan pågått i åratal. Turkiet utför också regelbundet bomräder mot PKK-baser i norra Irak.

Efter en kort vapenvila med PKK återupptogs striderna 2015, då hoppet om en fredlig lösning på konflikten grusades. Sedan 1984 har stridigheterna mellan parterna krävt över 40 000 liv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons