Annons
Nyheter

Gripen för svindel trodde pengarna var arv

Han tog emot pengar, men trodde att de kom från ett arv. Det säger den man som gripits misstänkt för inblandning i storsvindeln mot danska Socialstyrelsen(TT)
Publicerad 2 november 2018

Finanspolisen misstänker att den 38-årige mannen haft en ledande roll i att göra av med de minst 111 miljoner danska kronor som saknas hos Socialstyrelsen. Själv säger han att han är oskyldig.

””

Mannen greps på Johannesburgs internationella flygplats i tisdags och har gjort investeringar för miljonbelopp i landet. Han misstänks nu för häleri och har begärts utlämnad till Danmark.

Annons

Enligt resedokument kom den huvudmisstänkta 64-åriga kvinnan till Sydafrika två dagar innan hon blev polisanmäld av sin arbetsgivare. Även hon har gjort stora investeringar i Sydafrika, bland annat en stor villa. Pengarna som försvunnit från Socialstyrelsen misstänks hon ha använt till att finansiera lyxliv för sig, sin son och sina två döttrar.

64-åringen är fortfarande på fri fot och efterlyst av Interpol. Utöver henne och den gripne mannen är ytterligare två kvinnor misstänkta för svindeln mot Socialstyrelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons