Annons
Nyheter

Flera döda i självmordsdåd i Kabul

Minst sex personer har dödats och ett tiotal skadats i en självmordsattack i Kabul, enligt inrikesdepartementet. Dådet inträffade i de centrala delarna av den afghanska huvudstaden, nära en demonstration mot talibanernas våld mot hazarer. Attentatet ägde rum utanför en gymnasieskola i centrala Kabul.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Attentatet ägde rum utanför en gymnasieskola i centrala Kabul. I närheten fanns även en vägspärr.

Nyhetsbyrån AFP uppger att en demonstration mot den senaste tidens talibanattacker mot hazarer i andra delar av landet hölls i närheten av platsen där explosionen inträffade. Hundratals personer ska ha deltagit vid protesten, som bland annat krävde att regeringen ska skicka fler soldater till de hazardominerade områdena i Ghazni-provinsen, som angripits av talibanerna.

Annons

Ett foto som sprids i sociala medier visar flera till synes livlösa personer liggande på marken. En polis som befinner sig på platsen säger till AFP att det kan röra sig om 10-15 offer, och att han ser kroppsdelar ligga utspridda.

IS har tagit på sig dådet genom sin propagandakanal Amaq, och skriver att attacken riktade sig specifikt mot shiiter, som extremistgruppen anser vara kättare. Både IS och talibanerna genomför regelbundet attentat i Kabul, inte sällan med ett stort antal dödsoffer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons