Annons
Nyheter

Le Pens parti går om Macron

Det franska främlingsfientliga och EU-kritiska partiet Nationell samling, tidigare Nationella fronten, har för första gången gått om president Emmanuel Macrons La république en marche (LREM) i en opinionsmätning inför valet till Europaparlamentet nästa år.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Det franska främlingsfientliga och EU-kritiska partiet Nationell samling, tidigare Nationella fronten, har för första gången gått om president Emmanuel Macrons La république en marche (LREM) i en opinionsmätning inför valet till Europaparlamentet nästa år.

I en ny mätning från opinionsinstitutet Ifop säger 19 procent av väljarna att de tänker rösta på LREM, jämfört med 20 procent i augusti. 21 procent uppger att de tänker lägga sin röst på Nationell samling, som låg på 17 procent i den förra mätningen.

Annons

Tillsammans med 7 procent för självständighetsförespråkaren Nicolas Dupont-Aignans Framåt Frankrike, och 1 procent vardera för de "frexit"-partier som leds av Florian Philippot och François Asselineau, har partierna på yttersta högerkanten sammanlagt 30 procent av väljarstödet.

1 000 personer deltog i undersökningen, som genomfördes den 30-31 oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons