Annons
Nyheter

Lyxshoppare åtalas för förskingring

En kvinna från Azerbajdzjan har skapat rubriker genom att bli den första personen i Storbritannien att åtalas för en ny lag. Lagen kräver att man kan redovisa var ens pengar kommer från, vilket åklagarna tror hon kan få svårt att göra.(TT)
Publicerad 8 november 2018

En kvinna från Azerbajdzjan har skapat rubriker genom att bli den första personen i Storbritannien att åtalas för en ny lag. Lagen kräver att man kan redovisa var ens pengar kommer från, vilket åklagarna tror hon kan få svårt att göra.

Under utredningen har det bland annat kommit fram att hon under tio år handlat för 16 miljoner pund, motsvarande 201 miljoner kronor, på lyxvaruhuset Harrods i London och att hennes hus i centrala delar av staden kostat 11,5 miljoner pund (144 miljoner kronor).

Annons

Samtidigt är hon i Azerbajdzjan åtalad för två fall av förskingring, vilket hon har suttit häktad för. Under torsdagen blev hon dock frisläppt mot borgen. Kvinnans man sitter sedan 2016 i fängelse i Azerbajdzjan, dömd för att ha förskingrat 125 miljoner euro från den bank han arbetade på.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons