Annons
Nyheter

Muslimska kvinnor tar plats i USA:s kongress

För första gången har två muslimska kvinnor valts in i den amerikanska kongressen. Båda två - 37-åriga Ilhan Omar och 42-åriga Rashida Tlaib - är Demokrater som vill ge röst åt de minoritetsgrupper som står i skottlinjen för president Donald Trumps hårda invandringspolitik.(TT)
Publicerad 7 november 2018

För första gången har två muslimska kvinnor valts in i den amerikanska kongressen. Båda två - 37-åriga Ilhan Omar och 42-åriga Rashida Tlaib - är Demokrater som vill ge röst åt de minoritetsgrupper som står i skottlinjen för president Donald Trumps hårda invandringspolitik.

Omar tar en plats i representanthuset för ett traditionellt demokratiskt distrikt i Minnesota. Hon efterträder Keith Ellison, som var den första muslimen som valdes in i kongressen.

””
Annons

Omar flydde från Somalia med sina föräldrar som åttaåring och tillbringade fyra år i ett flyktingläger i Kenya. Till Minnesota kom hennes familj 1997.

Rashida Tlaib är född i Detroit och är dotter till palestinska invandrare. Hon hade ingen republikansk motståndare i kampen om platsen i representanthuset i Michigan-distriktet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons