Annons
Nyheter

Över 120 poliser skadade i kravaller

Minst 123 poliser har skadats i Tyskland i samband med protester. Polisen beskriver helgens sammandrabbning med vänsteraktivister i Berlin som den mest "aggressiva och våldsamma på fem år". Omkring 3 500 människor deltog i protesterna.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Omkring 3 500 människor deltog i protesterna. De möttes av 1 800 utkommenderade poliser, många med kravallutrustning, rapporterar tyska medier.

Sammandrabbningarna ägde rum i stadsdelen Friedrichshain i centrala Berlin i helgen, sedan ett ockuperat hus delvis evakuerats av tyska myndigheter. Aktivisterna ska ha kastat stenar flaskor och fyrverkeripjäser mot polisen och satt bilar i brand.

Annons

Enligt polisen har 86 demonstranter omhändertagits, de flesta tillfälligt. Tre personer ska inställa sig i rätten, misstänkta för brott mot ordningslagar, skriver tidningen Focus. Ett flertal åtal är att vänta efter kravallerna.

Det var den mest aggressiva och våldsamma protesten på fem år i Berlin, skriver polisen på Twitter, om oroligheterna som började på lördagskvällen och fortsatte fram till söndagsförmiddagen.

Det är inte första gången oroligheter uppstår i området, där så kallade autonoma vänstergrupper ockuperar ett hus. I juni 2014 skadades 26 poliser i sammandrabbningar med demonstranter på samma plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons