Annons
Nyheter

Petra med familj flydde branden

Bränderna i Kalifornien fortsätter att rasa. Områden i delstatens norra delar har drabbats värst men även söderut har elden påverkat många. - Vi tog varsin bil fullastad med det vi tyckte var det viktigaste som vi kunde ta med, säger Petra Rask Anderson, som fått lämna sitt hem med familjen.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Petra Rask Anderson, hennes make, son och hund bor i Bell Canyon sedan sju år. Området ligger i närheten av branden som startade i Woolsey Canyon och som sedan har rört sig genom Malibu och ned till havet.

Hon fick i torsdags eftermiddag höra att det brann i närheten.

””
Annons

Bild från sonen

Hon sade till sin man att det var dags att lämna hemmet, men han tyckte inte att det var så farligt till att börja med. Men ett meddelande från sonen med en bild på branden gjorde skillnad.

””

Då var evakueringen fortfarande frivillig, men på grund av de stora bränderna i norra Kalifornien förra året ville Petra Rask Anderson ändå ta situationen på allvar. Senare kom information om att evakuering var obligatorisk.

Lite information

Familjen kunde ta sig till ett annat hus, men utan tv och med dåligt internet är det svårt för dem att få information om vad som händer.

””

Familjen trodde att det skulle gå att flytta hem redan under helgen, men vindarna fortsätter och gör det svårt att förutse utvecklingen.

Petra är glad att familjen tog sig ut tidigt. Hon säger att det just nu känns ganska osäkert att bo i området.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons