Annons
Nyheter

Protester mot polisen i Rio

En tioårig pojkes död har fått invånare i ett av Brasiliens slumområden att rasa mot polisen. Runt 300 personer demonstrerade på fredagen mot den fjärde dödsskjutningen av polis på ett dygn. - Polisen gör inget annat än att döda våra grannar, ropade några av dem som protesterade.(TT)
Publicerad 4 april 2015
En tioårig pojkes död har fått invånare i ett av Brasiliens slumområden att rasa mot polisen. Runt 300 personer demonstrerade på fredagen mot den fjärde dödsskjutningen av polis på ett dygn. - Polisen gör inget annat än att döda våra grannar, ropade någ
””

Polisen satte in tårgas mot demonstranterna som svarade med stenkastning.

Tioårige Eduardo Jesus Ferreira sköts ihjäl i torsdags i Complexo do Alemão, en stadsdel som består av en rad slumområden, "favelor". Enligt polisen hamnade han i korselden mellan poliser och kriminella, men hans föräldrar tillbakavisar det.

””
Annons

President Dilma Rousseff har lovat att omständigheterna kring pojkens död ska utredas och de ansvariga ställas till svars. De inblandade poliserna har tagits ur tjänst under utredningen.

Skottlossningar har blivit vanligare under de senaste månaderna i Alemão, som har runt 70 000 invånare. Området har annars lyfts fram som ett lyckats exempel på framgång i polisens kampanj mot brott i kåkstäderna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons