Annons
Nyheter

Rättegång mot anställda på tyskt asylboende

Trettio tidigare anställda vid ett asylboende i Tyskland står inför rätta för misstankar om att de slagit, torterat, förnedrat och låst in asylsökande på boendet. Personalen misstänks även för att ha stulit från de omkring 700 boende.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Trettio tidigare anställda vid ett asylboende i Tyskland står inför rätta för misstankar om att de slagit, torterat, förnedrat och låst in asylsökande på boendet. Personalen misstänks även för att ha stulit från de omkring 700 boende. De misstänkta brotten begicks under 2014 i staden Burbach i den västra delstaten Nordrhein Westfalen.

Skandalen avslöjades när journalister fick tillgång till mobilfilmer som visade hur säkerhetsvakter tvingade en äldre man, försedd med handbojor, att ligga på en nerkräkt madrass, och hur de hotade att slå honom. En annan film visade hur en säkerhetsvakt höll ned en man på golvet genom att trycka sin stövel mot hans hals.

Annons

En polischef i närliggande Hagen jämförde situationen på boendet med det amerikanska interneringslägret Guantanamo Bay på Kuba.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons