Annons
Nyheter

Eldupphör i Syrien under högtid

Den syriska militären har utlyst en ensidig vapenvila som ska gälla till midnatt på fredag. Vapenstilleståndet omfattar hela Syrien och sammanfaller med den tre dagar långa muslimska högtiden id al-fitr.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

USA:s utrikesminister John Kerry välkomnar den tillfälliga vapenvilan och säger att han tillsammans med Ryssland och andra parter ska försöka att få till stånd ett mer bestående eldupphör.

””

Fria syriska armén, en paraplyorganisation för flera rebellgrupper, säger i ett uttalande att de kommer att respektera vapenvilan under den muslimska högtiden, under förutsättning att regimen verkligen gör det.

Annons

En bräcklig vapenvila mellan den syriska regimen och oppositionsgrupper förhandlades fram i februari i ett försök att få ett slut på det fem år långa inbördeskriget. Den omfattade dock inte jihadistgrupperna IS och al-Nusrafronten. Sedan dess har flera lokala eldupphör utlysts av den syriska regimen, bland annat i Aleppo och i närheten av huvudstaden Damaskus. Trots det har flygattacker och strider fortsatt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons