Annons
Nyheter

Sjukdom fördröjer rättegång om giftmord

Rättegången mot de två kvinnor som anklagas för mord på Kim Jong-Nam, halvbror till den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-Un, återupptas i januari. Planen var att den skulle fortsätta i november - men en försvarsadvokat har blivit sjuk, enligt domstolen.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Rättegången mot de två kvinnor som anklagas för mord på Kim Jong-Nam, halvbror till den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-Un, återupptas i januari. Planen var att den skulle fortsätta i november - men en försvarsadvokat har blivit sjuk, enligt domstolen.

Kvinnorna, en vietnamesiska och en indonesiska, anklagas för att ha mördat Kim Jong-Nam genom att pressa en trasa med nervgiftet VX i hans ansikte på flygplatsen i Kuala Lumpur i Malaysia i februari 2017. De ställdes inför rätta i oktober förra året, men processen går långsamt på grund av det stora antalet vittnen.

Annons

De utpekade kvinnorna nekar till mord och hävdar att de trodde att de ställde upp på ett skämt i ett dolda kameran-liknande tv-program. Men åklagarsidan har jämfört fallet med en James Bond-film och menar att kvinnorna är välutbildade lönnmördare som var fullt medvetna om sina handlingar. Om de döms riskerar de dödsstraff.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons