Annons
Nyheter

Stoltenberg: Talibanerna måste förhandla

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg uppmanar talibanerna att lägga ner vapnen och komma till förhandlingsbordet. - Sluta döda era afghanska landsmän, sade han under ett besök i Kabul. Militäralliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är i Afghanistan.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Militäralliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är i Afghanistan. Han har bland annat träffat president Ashraf Ghani och chefsminister Abdullah Abdullah för att diskutera vägen mot en fredsprocess.

””

Besöket sker samtidigt som FN rapporterar att talibanernas attacker mot parlamentsvalet den 20 oktober resulterade i rekordmånga offer. På valdagen dödades 56 människor och 379 skadades i dåd som talibanerna tog på sig, vilket är fler än vid de fyra senaste valen i landet. Den extrema talibanrörelsen beskrev valet som en konspiration från USA i syfte att lura afghaner att tjäna utländska intressen och hade svurit att sabotera valprocessen.

Annons

Trots att talibanerna de senaste månaderna även har trappat upp sina attacker mot afghanska regeringstrupper sade Stoltenberg att utsikterna för fred är större nu än på många år, skriver nyhetsbyrån AFP.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons