Annons
Nyheter

Svensk familj flydde brandkaos mitt i natten

Svenske Simon Romanus och hans familj befinner sig på flykt från en av de kraftiga bränderna som rasar i Kalifornien i USA. De låg och sov när polisen knackade på. - Vi fick fly från hemmet mitt i natten under kaotiska förhållanden, säger han till TT.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Simon Romanus, hans fru Ninna Romanus och deras två tonårsdöttrar lämnade sitt hem i Westlake Village nordväst om Los Angeles under natten till fredagen. Branden som kallas Woolsey gjorde det livsfarligt att stanna kvar.

””

Den svenska familjen befinner sig hemma hos vänner i vad de hoppas är på ett säkert avstånd från branden, osäkra på vad som väntar. Det är de inte ensamma om. Över 300 000 människor har tvingats lämna sina hem runt om i Kalifornien, rapporterar CNN.

Annons

"Lever i ovisshet"

I norra Kalifornien har Camp fire-branden kostat minst 29 människor livet. I södra Kalifornien växer Woolsey-branden som tvingat familjen Romanus på flykt.

””
””

Simon Romanus beskriver hur familjen kastats mellan hopp och förtvivlan mest hela tiden, men ändå försökt behålla lugnet, finna glädje i att ha undkommit ett inferno. Han berättar om en nära vän som valde att stanna kvar för att skydda sitt hus.

””

"Falsk trygghet"

Familjen Romanus hus verkar dock ha klarat sig.

””

Simon Romanus vet inte när eller om familjen kan återvända hem. Heta och torra vindar väntas blåsa fram till på tisdag och ge extra syre åt bränderna.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons