Annons
Nyheter

Uppgifter: Ex-kung ska testas för faderskap

En domstol i Bryssel har beordrat Belgiens abdikerade kung Albert II att lämna ett dna-prov för att klargöra riktigheten i konstnären Delphine Boels påståenden om att han är hennes biologiska pappa.(TT)
Publicerad 5 november 2018

En domstol i Bryssel har beordrat Belgiens abdikerade kung Albert II att lämna ett dna-prov för att klargöra riktigheten i konstnären Delphine Boels påståenden om att han är hennes biologiska pappa. Enligt den 50-årige Boels advokater ska den nu 84-årige Albert ha lämnat ett prov inom tre månader eller riskera att få faderskapet juridiskt fastställt - samtidigt som ex-kungens advokat kan överklaga beslutet i ytterligare en domstol.

Albert, som efter 20 år på tronen abdikerade 2013 till förmån för sin son Philippe, har bestridit Boels påstående i över tio år.

Annons

Den domstol som advokaterna säger har beordrat dna-provet har inte kommenterat uppgifterna, och det har heller inte hovet gjort. Men Boels advokater hyllar domstolsbeslutet som en "stark bekräftelse av principen att agera i barnets intresse" när någon försöker reda ut sitt sanna ursprung.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons