Nyheter

Nya bombangrepp mot hamnstad i Jemen

Jemenitiska regeringsstyrkor, uppbackade av den saudiskledda alliansen, uppges ha tagit kontroll över två av de viktigaste vägarna till hamnstaden al-Hudaydah, som kontrolleras av Huthirebellerna.(TT)
Publicerad 12 september 2018

Jemenitiska regeringsstyrkor, uppbackade av den saudiskledda alliansen, uppges ha tagit kontroll över två av de viktigaste vägarna till hamnstaden al-Hudaydah, som kontrolleras av Huthirebellerna.

Vägarna används för att transportera förnödenheter till huvudstaden Sanaa, som också är i rebellernas kontroll.

al-Hudaydah är den viktigaste hamnen för hjälpsändningar till Jemen, men regeringsstyrkorna anklagar de Iranstödda rebellerna för att använda hamnen för att även smuggla in vapen. De uppger sig dock inte att ha för avsikt att försöka inta staden.

Samtidigt har den saudiskledda alliansen genomfört flyganfall i utkanterna av al-Hudaydah. Fyra civila dödades, däribland ett barn, enligt det rebellknutna tv-bolaget al-Masirah. Strider mellan regeringsstyrkor och Huthirebeller i de östra och södra delarna av hamnstaden ska ha krävt ett tiotal dödsoffer, uppger militär- och sjukhuskällor.

Sedan ett FN-lett försök att få i gång fredssamtal i helgen misslyckades har flera sammandrabbningar rapporterats i landet.

TT