GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Betande mular behövs så köp inte utländskt kött

Svar till Peter Karlsson som i en debattartikel den 2 juni pläderade för att vi skall äta fint kött från Brasilien.
Konsumentval • Publicerad 4 juni 2021 • Uppdaterad 4 juni 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Inledningsvis kan jag hålla med om att det som hänt i kycklingsslakteriet är beklagligt och måste åtgärdas.

Peter rekommenderar oss att köpa nötkött från Brasilien och tror inte att dessa djur utsatts för antibiotika. Jag betvivlar att dessa djur inte utsätts för antibiotika. Peter erkänner att den långa transporten av kött får klimatkonsekvenser.

”Vill vi slå vakt om det öppna landskapet och den biologiska mångfalden så behövs betande mular runtom i landet.”

Men det finns ännu en aspekt som innebär att vi ska föredra svenskt kött. Vill vi slå vakt om det öppna landskapet och den biologiska mångfalden så behövs betande mular runtom i landet. Annars riskerar vi att åkrar och ängar får växa igen.

Jag och många med mig kommer även i fortsättningen att köpa svenskt kött och stöder på så sätt den viktiga lantbruksnäringen och en levande landsbygd.

Lars-Ivar Ericson (C), Tyringe

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.