Styr- och ledningsfilosofin svajar i Östra Göinge kommun

Politik Artikeln publicerades
100901 Patric Åberg (M), kommunfullmäktige i Östra Göinge, bär en knapp med texten
100901 Patric Åberg (M), kommunfullmäktige i Östra Göinge, bär en knapp med texten "Jag har redan röstat moderat". Bild: Tommy Svensson

Patric Åberg (M) insinuerar i sin replik (11/3) att det skulle tagit flera år för mig att förstå det positiva med nuvarande förvaltningsorganisation, vilket inte stämmer med verkligheten.

Det jag opponerat mig mot är hur styr och ledningsfilosofin utvecklats av klöverstyret, utifrån ett demokrati perspektiv. Att som idag, från det att kommunfullmäktige tagit beslut om budget, delegera beslutsmandatet över den ekonomiska styrningen från politiken till tjänstemannaorganisationen, anser jag vara långsiktigt förödande för den lokala demokratin för såväl de styrande som för oppositionen.

Att flytta beslut och viktiga diskussioner om prioriteringar från valda forum som kommunstyrelse och fullmäktige, till icke protokollförda överläggningar mellan den inre kärnan av de styrande politikerna och förvaltningsledning riskerar att vi får ett stort antal oengagerade politiker och fler avhopp från politiska uppdrag.

Patric Åberg väljer återigen i sin replik att lyfta fram den ekonomiska utvecklingen under klöverstyrets åtta år, och det på ett sätt som om tideräkningen för ekonomiskt ansvarstagande startade 2011. För de historiskt intresserade finns Östra Göinge kommuns årsredovisningar att ta del av på nätet, i dessa kan man läsa om ett rekord resultat för 2010 samt att god ekonomisk hushållning rådde samtliga år under den sista mandatperioden Socialdemokratin styrde. Klöverstyret hade med andra ord bordet väl dukat, när man trädde till 2011.

Vad gäller Patric Åbergs raljerande över utvecklingen i våra grannkommuner ämnar jag inte orda mer, utan lämnar detta i betraktarens ögon.

Karl-Erik Innala (S)

Broby

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.